Crossfit vlissingen

CrossFit

Wat is CrossFit

Meld je nu aan voor onze startcursus in januari, zie contact voor meer informatie.

CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De filosofie achter CrossFit is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden.

Het doel van onze trainingen is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden. Daarnaast is plezier maken een belangrijk onderdeel. We doen het samen en we helpen elkaar door de workouts.

 

CrossFit 50+

Speciaal voor mensen van 50 jaar en ouder hebben we 3 lessen per week die gericht zijn op het verbeteren van de algehele fitheid voor ouderen. Elke maandag, woensdag en vrijdag om 10.15 is er een leuke afwisselende les.

CrossFit TEENS

Voor kinderen tussen de 10 en 17 jaar bieden we op een speelse manier crossfit aan. De focus ligt op techniek en oefeningen met het eigen lichaam. Er zijn 4 trainingen per week. We trainen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag om 17 uur. We hopen jou of je kind snel een keer te zien. Twee proeflessen zijn altijd gratis, neem contact met ons op voor meer informatie.

 

 

 

 

Crossfit uitproberen

Vraag hier jouw gratis proefles aan

Wat is Fitness

CrossFit is een complete ondersteuning voor je totale fitheid. Breed en algemeen, niet gericht op één specifieke situatie of toepassing. Dat is de fitheid die niet alleen in fysiek zware beroepen en in de sport, maar ook op straat en in huis de meeste voordelen biedt. Met CrossFit ben je optimaal voorbereid op het onverwachte.

Wij geloven niet in specialisatie en houden niet van routine. Eenzijdige ontwikkeling wordt vroeg of laat afgestraft en verveling is dodelijk. Het oefenprogramma (de ‘workout’) is elke dag/week anders, maar altijd intensief. Die intensiteit versterkt zowel je fysieke conditie als je mentale veerkracht. Alle oefeningen hebben varianten die de oefeningen ook voor beginnende CrossFitters haalbaar maken. Je hoeft niet superfit te zijn om te starten met CrossFit, we maken jou superfit!

We richten ons op de 10 fysieke eigenschappen:

1. Cardiovasculair en respiratoir uithoudingsvermogen
2. Stamina
3. Kracht
4. Flexibiliteit
5. Power
6. Snelheid
7. Coördinatie
8. Behendigheid
9. Balans
10. Nauwkeurigheid