Crossfit Vlissingen

 

Vraag hier jouw gratis proefles aan

Eelco van Gemert

Lang ben ik actief geweest als wedstrijdzwemmer. Ik ben vele malen Zeeuws kampioen geworden op verschillende slagen en afstanden. Landelijk gezien heb ik net niet de top behaald. Mijn beste prestatie is een 4e plaats op het Nederlands Kampioenschap op de 100 meter wisselslag in 1996. Na mijn actieve zwemcarrière ben ik in september 2010 begonnen als hoofdtrainer bij zwemvereniging de Stormvogel in Vlissingen. Na één jaar ben ik samen met de hoofdtrainer van zwemvereniging Luctor et Emergo uit Middelburg rond de tafel gaan zitten om te praten over samenwerking van de twee clubs. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een fusie-zwemvereniging De Zeeuwse Kust. De manier waarop er nu training wordt gegeven, kan er toe leiden dat er een club in Zeeland is die in de landelijke top voor verenigingen kan meedraaien.

Na enkele jaren niet actief te zijn geweest in de zwemsport, heb ik dit de laatste jaren weer opgepakt: ik geef training aan de A-selectie en ben nu zelf ook weer actief als ‘Master-zwemmer’.

Passie

Na veel zelf te hebben gesport en na mijn opleidingen fitness trainer A en B ben ik vrij laat gaan beseffen hoe belangrijk het is om de spieren ook op een andere manier sterk en vrij van blessures te maken en te houden. En het wordt ook nog eens een stukje leuker als er op deze manier getraind gaat worden. Want zeg nou zelf….. altijd maar het zelfde doen is voor niemand echt leuk.

Tijdens mijn actieve sportcarrière was het erg belangrijk om hard te werken, veel discipline te hebben, gedreven te zijn en natuurlijk bezit van enig talent te hebben waren erg belangrijk om succes te ervaren. Dat zijn ook de belangrijkste punten als je een eigen bedrijf wilt neerzetten.

Van die gedrevenheid en passie voor sport zag ik in Ivo van den Broeke ook veel terug. Wij passen erg goed bij elkaar en vullen elkaar tevens aan, daarom zijn wij samen begonnen met Talent Support Personal Training.

Wij begonnen met het begeleiden van talenten in verschillende sporten.

 

CrossFit

In 2013 ben ik samen met Ivo de cursus Crossfit trainer Level 1 gaan volgen. Toen wij onze certificaten in ons bezit hadden in januari 2014, hebben wij een eigen ruimte geopend en zijn wij gelijk begonnen met het geven van groepstrainingen aan maximaal 12 personen

Ons bedrijf bestaat nu uit 4 takken: Personal Training, Bootcamp, CrossFit en OCR. We hebben een mooi en goed lopend bedrijf waar ik erg trots op ben.

 

SwimFit

Aangezien ik veel zwemervaring heb en gediplomeerd zwemtrainer ben, bieden wij als bedrijf ook regelmatig de cursus Swimfit aan.

Deze zwemcursus is geschikt voor elk niveau: van beginnende zwemmer tot zwemmers die al wat beter zwemmen.

In de 4 weken durende cursus van 1 keer per week zwemmen, probeer ik de zwemslag te verbeteren van de borstcrawl.

De 3 belangrijkste onderdelen die ik behandel zijn:

A: Stroomlijnen
B: Efficiënt bewegen in het water
C: Ademhaling in het water

De zwemcursus wordt gegeven in het Vrijburgbad in Vlissingen. Op de 2e dag worden er video opnames gemaakt, waar ik een zwemanalyse van uitvoer en daarna naar jouw privé mailadres verstuur (daar haal ik meestal 3 flinke verbeterpunten uit) .

Thuis kun je dan in alle rust jezelf zien zwemmen. Samen met de tips die ik gelijk door het beeld laat zien zul je gelijk begrijpen wat ik bedoel. Door de motivatie die je hebt gekregen, zul je vaker in het zwembad liggen en door de 3e en 4e les met nog meer tips zal je erg veel vooruitgang boeken, zelfs in 4 weken.

 

Personal Training

Naast de groepstrainingen geef ik ook Personal trainingen, iets waar ik echt heel veel voldoening uit haal.

Niets is zo fijn als iemand die trainingen bij je volgt met een erg fijn gevoel de sportschool uitloopt en na weken trainen veel resultaten ziet.

Er kunnen verschillende redenen zijn dat mensen bij mij aankloppen:

A: Eigenlijk een veel te drukke baan om op de normale vaste tijden te sporten.
B: Een sport beoefenen waar extra training noodzakelijk bij is.
C: Niet zelf de motivatie kunnen vinden om te gaan sporten, bij mij móet je wel 😉
D: Mensen met pijnklachten, die uitbehandeld zijn bij een specialist.

Er moet gewoon gesport kunnen worden, doel is nu uitvoeren maar met veel minder pijn!

Doel is dat de pijn met minimaal 50% gereduceerd moet worden.

Zou je graag bij willen trainen, neem dan contact op via eelcovangemert@gmail.com of 06-21273742 voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek of proefles.

 

Door mij behaalde sportopleidingen

2000 – Zwemtrainer A
2007 – Fitness Trainer A 2007 – Les Mills RPM Indoor Cycling 2008 – Les Mills Bodypump
2009 – Fitness Trainer B
2010 – Les Mills RPM Indoor Cycling certificaat “zilver”
2011 – Les Mills CX Worx 2013 – Personal Trainer LAPT(Los Angeles Personal Training)
2013 – CrossFit trainer level 1 2015 – CrossFit weightlifting trainer 2015 – CrossFit gymnastics trainer
2017 – CrossFit Trainer level 2

Obstacle course training

CrossFit

CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. Maak kennis met de beste trainingsmethode die er is.

Bootcamp

Bootcamp is een zeer complete trainingsvorm waarmee je het gehele lichaam traint op een leuke en gevarieerde manier. Je verbetert hierdoor niet alleen je conditie en kracht maar ook je balans, coördinatie, houding en stabiliteit. We trainen in kleine groepjes heerlijk in de buitenlucht van Vlissingen. Kom een keer meetrainen bij de gezelligste bootcampclub.

Personal training en Leefstijlcoaching

Bij personal training en leefstijlcoaching wordt je zeer intensief begeleidt bij het ontwikkelen van een gezondere leefstijl. Wij helpen jou graag bij het maken van betere keuzes op het gebied van bewegen, voeden en slapen. Daarnaast kijken we naar de invloed van stress op jouw gehele leefstijl. Vraag een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan met een deskundig en ervaren leefstijlcoach.